Вічний, як народ


Тарас Григорович Шевченко, 210-річницю якого ми відзначаємо незабаром, - видатний не тільки український поет, прозаїк, політичний і громадський діяч, а й геніальний художник. Він проявив себе як живописець, офортист, майстер рисунка, акварелі, сепії та гравюри, пробував себе в скульптурі та різьбі. Шевченко став першим художником, який проклав новий реалістичний напрям, і став основоположником критичного реалізму в українському мистецтві. 
Обдарований від природи хлопчина рано відчув тягу до малювання, а талант художника проявився в Тараса значно раніше, ніж талант поета. У його картинах відбилася вся глибина і самобутність його особистості. І сьогодні ми повертаємо собі національну самосвідомість під знаком Шевченка. До наших днів збереглося 835 творів Тараса Григоровича, ще понад 278 робіт втрачено і досі не знайдено. Більшість картин і малюнків видатного художника можна побачити в Національному музеї Тараса Шевченка. 
У бібліотеці філії №7 ВМ ЦБС відбувся захід з учнями 9-А, 9-Б класів ліцею №27 присвячений мистецькій спадщині видатного українця. 














 

Коментарі