Філософ із дитячою душею

Цього року 29 червня минає 120 років від дня народження відомого французького письменника Антуана де Сент-Экзюпері, автора знаменитої історії про маленького принца. В книгах французького автора, як і в житті, тісно переплітаються любов, ностальгія за дитинством та безліч інших почуттів і переживань, глибоких та особистих.

 Пропонуємо згадати відомого автора та прислухатись до його вічних цитат з казкової повісті "Маленький принц".









1. Знаменитий французький письменник, поет і льотчик Антуан де Сент-Екзюпері був дуже обдарованою особистістю в самих різних областях.
2. Крім «Маленького принца» з-під його пера вийшли й інші твори, не менш значимі або захоплюючі, хоча більшості читачів він знайомий саме завдяки цій книзі.
3. За своє життя Екзюпері створив чимало літературних шедеврів, які по праву визнані надбанням світової культурної спадщини.
4. Його твори просякнуті дитячими щирими почуттями, радістю і веселощами. За це «Маленького принца» обожнюють і діти, і дорослі різних поколінь.
5. Всього Антуан де Сент-Екзюпері написав 7 великих робіт та 15 малих.
6. Звичайно, найвідомішим романом Антуане де Сент-Екзюпері є знаменитий «Маленький принц». Це твір було перекладено на дві сотні іноземних мов, а також на «абетку Брайля».
7. Знаменита приказка «Ми у відповіді за тих, кого приручили» — цитата з його книги «Маленький принц»

З початком Другої Світової війни Екзюпері записався добровольцем у військово-повітряні сили Франції. У складі ескадрильї він здійснив безліч бойових і розвідувальних вильотів.
Письменник загинув, виконуючи бойовий політ у 1944 році.



Коментарі