«Шашки - це модно, шахи - це круто»


У цьому році в мікрорайоні Тяжилів реалізовано кілька проектів, які перемогли у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» у 2018 році. Серед них розпочав роботу сучасний шашково-шаховий клуб в  приміщенні бібліотеки № 7.
Міський голова Сергій Моргунов, який в суботу 19 жовтня зустрівся з жителями мікрорайону Тяжилів  та, зокрема, авторами проектів, каже, що саме завдяки активності мешканців втілюються цікаві і потрібні ініціативи в мікрорайонах.  
За проект «Шашково-шаховий клуб в Тяжилові» віддали свої голоси 4135 людей. У закладі для цього зроблено трансформацію простору читальних залів та абонементів – під клуб виділено окрему кімнату. Також придбано компактні та мобільні столи зі стільцями. Столики-трансформери мають спеціальну розмітку для гри у шахи та шашки. Кімнату, де проводитимуться ігри в шахи, обладнано мультимедійним обладнанням, які нададуть учням та тренерам широкі можливості: від використання у ролі демонстраційної шахової дошки до перегляду відео-уроків від знаменитих світових шахістів. 
В клубі будуть проводитись шахові турніри для різних вікових груп шахістів, а щомісяця - Кубок клубу. Навчання гри в шахи та шашки проходитимуть на волонтерських засадах.
 Авторка проекту ІринаПізняк каже, що вона рада бачити зацікавленість дітей у грі в шахи та шашки, адже така гра сприяє інтелектуальному розвитку хлопчиків та дівчаток.
















Коментарі

Дописати коментар