Психологія толерантності


Сьогодні у бібліотеці пройшов захід, приурочений Міжнародному дню толерантності. Цей день світова спільнота відзначає щороку 16 листопада за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Захід провели завідувач бібліотеки О. В. Ткач та психолог Тетяна Грицай - арт-терапевт, сертифікований спеціаліст з методу МАК (Метафоричні асоціативні карти). Тетяна провела для студентів групи КОБ № 16 Вінницького центра професійно-технічної освіти переробної промисловості (керівник - О. М. Самсонюк) тренінг "Психологія толерантності".

Що ж таке толерантність? Толерантність, обережний до почуттів інших людей, легкий у спілкуванні, лояльний, авторитетний, надійний, тактовний, сприймаючий свободу думок і дій інших. Але у цих рис є протилежність, коли ми не згідні з висловами та діями наших батьків, учителів, друзів чи рідних, коли ми вважаємо, що ми знаємо краще і не сприймаємо думку інших. В такому випадку ми проявляємо свою гординю. Гординя робить людину рабом власних принципів. 

Студентам запропонували показати колір гордині на папері за допомогою нової техніки - нейрографіки. Це графічний метод трансформації свідомості. За допомогою нейрографіки можна покращити настрій, побачити як змінюється агресія, гармонізувати стан. Студенти із цікавістю освоїли алгоритм зняття обмежень і це було яскраво виражено на папері у вигляді малюнку. Бібліотекарі Л. М. Репіна та Л. В. Гаврилюк підготували перегляд молодіжниж періодичних видань, ознайомили студентів з новинками літератури.








Бібліотекарі Л. М. Репіна та Л. В. Гаврилюк підготували перегляд молодіжниж періодичних видань, ознайомили студентів з новинками літератури.


Коментарі