Дорогу молодим!



З метою заохочення молодих літераторів до творчої діяльності 20 вересня у столичному Будинку письменників України відбулася Центральна регіональна нарада молодих авторів, на яку зібралися учасники з восьми областей України. Творчій молоді випала прекрасна можливість поспілкуватися між собою та побувати у товаристві Михайла Сидоржевського голови НСПУ, Віктора Мельника першого заступника голови НСПУ, Тетяни Фольварочної відповідального секретаря НСПУ, Олександра Гордона директора Будинку письменників, Богдани Гайворонської секретаря НСПУ по роботі з молодими авторами та ін.



«Скористайтеся можливістю поспілкуватися в цих стінах з відомими людьми, які мають за своєю спиною величезний досвід. Нехай ці перші кроки стануть для вас своєрідним стимулом до подальшої творчості. Національна спілка письменників України максимально зацікавлена у співпраці з молодими авторами. Спілка активно розвиває роботу з молоддю», – привітав учасників голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Керівниками семінарів з Центральної регіональної наради молодих авторів стали українська письменниця, театрознавець, журналіст і головний редактор журналу «Київ» Теодозія Зарівна, український поет і прозаїк Борис Гуменюк, український поет і журналіст Дмитро Лазуткін та літературний редактор і поетеса Вікторія Осташ.

Після урочистої частини учасників розділили на дві групи – «проза» і «поезія», де молоді автори читали свої роботи, а запрошені наставники могли прокоментувати твори та дати поради молодим літераторам.
 




Коментарі