Маки пам’яті своїми руками


«Сьогодні вся Україна, весь світ відзначає велику і серйозну дату – 70-річчя визволення людства від нацизму. Ми вшановуємо пам'ять героїв, які захищали свою країну не шкодуючи власного життя. Те, що вони зробили для нас, ніколи не можна забувати. Також завжди потрібно пам’ятати, які жахливі наслідки несе з собою війна, скільки горя та відчаю вона породжує. Тому потрібно робити все, щоб такі трагедії ніколи не повторювалися.Символ квітки пам’яті надихає на те, що спочатку хочеться навчитися її виготовляти самій, а потім навчити цьому вінничан.



Червоний колір – це колір кохання, життя і водночас колір крові людей, що загинули, захищаючи наше майбутнє.Виготовляючи власними руками цю квітку, що символізує нашу шану і пам’ять, ми вкладаємо свою душу, розум, свою енергетику. Це наш маленький внесок у відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом».

Такі заходи, коли творчість народжується через спілкування, дуже цінні і об’єднують людей. «Відчувається, що тут кожному цікаво. Впевнені, що виготовлене власноруч набагато краще, ніж придбане в магазині. Це і спільна праця, і пам’ять». 

У ввечері на Майдані Незалежності відбулась мистецька акція «Птах миру». Чимало дорослих та маленьких вінничан приєднались до цього дійства – за допомогою різнокольорових лампадок на землі було окреслено силует голуба миру.








Коментарі